İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan saldırı sonrası ilk açıklama: Siyonist rejimin katliamlarına cevap verdik

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde çocuk, kadın ayırt etmeden binlerce masum sivili katleden ve Lübnan'a kara harekatı düzenleyerek Orta Doğu'yu adeta ateş çemberine çeviren İsrail ordusuna yanıt İran'dan geldi.

200 FÜZE ATEŞLENDİ

İran Devrim Muhafızlar, Hamaney'in talimatıyla İsrail'e füze saldırı düzenledi. İran Meclisi Ulusal Güvenlik komisyonu ve Dış Politika Başkanı İbrahim Azizi, yaptığı açıklamada, "Operasyonun ilk aşamasında yaklaşık 200 füze ateşlendi. Mevcut bilgiler askeri hedeflerin büyük bir çoğunluğunun vurulduğu yönünde" dedi.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN

"HEDEFLER YÜZDE 90 BAŞARI ORANIYLA VURULDU"

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan, İsrail'e düzenlenen füzeli saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "Gerçek Vaad-2" adı verilen operasyonda, "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki stratejik askeri tesislerin hedef alındığı ve hedeflerin geniş çaplı savunma sistemleriyle korunmasına rağmen yüzde 90 başarı oranıyla vurulduğu" ifade edildi.

"YIKICI VE PİŞMAN EDİCİ KARŞILIK VERİLECEK"

Operasyonun "meşru savunma hakkı çerçevesinde ve uluslararası hukuka dayanılarak gerçekleştirildiği ve düşmanların her türlü aptallığına yıkıcı ve pişman edici karşılık verileceği" kaydedildi.

PEZEŞKİYAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından Tahran yönetiminden de ilk açıklama geldi.



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."